Gerklės skausmas: kokie produktai turi būti greta Jūsų

Gerklės skausmasBene nėra žmogaus, kuris nebūtų niekada patyręs gerklės skausmo. Šie nemalonūs pojūčiai mus aplanko ne tik drėgnuoju bei šaltuoju metų laiku, tačiau ir vasarą, kai karštis iššaukia virusų bei bakterijų dauginimąsi. Daugeliui atrodo, kad gerklės skausmas yra paprasčiausia smulkmena, kuri nereikalauja nei gydymo, nei dėmesio. Kai kuriais atvejais ji išties pasišalina pati, tačiau tokia patirtis yra gana reta, tad jau geriau skirti kiek dėmesio ir sėkmingai kovoti su skausmu. Juolab, nebūtina pirkti vaistų, kadangi kai kurie maisto produktai padės sėkmingai išgydyti skausmą.

  • Svogūnas. Ame yra nemažai vitamino C, o to daugelis žmonių nežino. Tai priemonė, kuri gali padėto kovoti su peršalimo bacilomis, kurios ir sukelia skausmus.

  • Medus. Dar viena priemonė, kuris padės pašalinti nemalonų skausmą. Dažniausiai medus naikina kvėpavimo problemas, tačiau labai dažnai prisideda ir prie gerklės skausmo nykimo, kadangi virusai paprasčiausiai nyksta dėl medaus gydomųjų savybių.

  • Gydomosios žolelės. Kuo jų daugiau – tuo geriau ir gerklės skausmas išnyks greičiau jeigu kartu su žolelėmis vartosite ir kokius nors efektyvius vitaminus. Būtinai išbandykite, kadangi dvigubas derinys padės pasiekti puikų rezultatą.

  • Kuo daugiau skysčių. Gerklės skausmo metu virusai labai alina organizmą ir tuo pačiu vagia iš jo skysčius, kurie būtini sėkmingai funkcionuojančiam organizmui. Todėl rekomenduojame geri kuo daugiau skysčių įskaitant ne tik arbatą, tačiau ir paprasčiausią šiltą vandenį.

  • Česnakas. Jis, taip pat kaip ir svogūnas, padeda kovoti su virusais, kurie kankina Jus. Kuo daugiau – tuo geriau, tačiau nevalgykite jo vieno, o dėkite į patiekalus.

  • Apelsinai. Sergant peršalimo ligomis rekomenduojama valgyti kuo daugiau vitamino C. Apelsinuose o kur kas daugiau nei kad citrinose.

  • Jogurtai arba rūgpienis. Jeigu geriate vaistus – tokiu atveju reikia vartoti pieno produktus, kuriuose gyvena gerosios bakterijos padedančios Jums tinkamai atstatyti žarnyno mikroflorą.

Kuo daugiau dėmesio skausmui skirsite – tuo greičiau susidorosite su tomis bakterijomis, kurios ir sukelia nemalonius pojūčius. Apskritai kovoti reikia ne tik dėl skausmo, tačiau ir todėl, kad paprasčiausias gerklės skausmas gali tapti kur kas rimtesnės ligos priežastimi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *